Paaseieren voor uitgiftepunten Maastricht van de Voedselbank Limburg-Zuid

Topdrukte voor de leerlingen Mavo-3 van het Sint Maartenscollege eind maart: zij verfden samen meer dan 500 Paaseieren voor de Voedselbank. De leerlingen slaagden in hun klus en bezorgden de eieren op Witte Donderdag bij de uitdeelpunten van de Voedselbank in Wyckerpoort, Heugemerveld en Mariaberg.

‘Wij hebben gekozen om deze eitjes aan de Voedselbank te geven omdat daar mensen komen die zelf niet zoveel te besteden hebben en wij vinden dat iedereen eieren met Pasen verdient’, schrijven Indy en Luna namens de leerlingen in een verslag. ’Wij vonden het een hele leuke opdracht omdat je creatief bezig bent en je iets goeds doet voor andere mensen.’
Coördinator Cor Piëtte van de Voedselbank in Wyckerpoort bedankte de delegatie van het Sint Maartenscollege voor hun bijdrage. ‘Een hartverwarmende actie die hulp en een positieve boodschap brengt. Dat doet ook ons als vrijwilligers van de Voedselbank goed,’ aldus Cor.

Persoonlijke boodschap
Elke leerling kon zijn of haar creativiteit de vrije baan geven met gebruik van glitters, verf en washi-tape en veren. Als extra voegden de leerlingen aan elke doos met Paaseieren een persoonlijke boodschap toe.
De actie was onderdeel van het vak Economie & Ondernemen. “Wij hebben geleerd dat ondernemen niet alleen maar bestaat uit geld verdienen maar ook iets voor de medemens doen’, constateren Indy en Luna. Die insteek was er ook bij Guus en Vera Lardinois van Mergelland-ei. In de tijd van ongekende eierprijzen waren zij samen met medewerkers van het Sint Maartenscollege sponsor van de actie.