Verslag van het bezoek van “Je Energiebespaarder” aan de Voedselbank op de Groene Loper in Maastricht.

De energiebespaarders van CNME  uit Maastricht hebben aan de uitdeelpanden van de Voedselbank Limburg Zuid in Maastricht een bezoek gebracht. Ze zijn een aantal keer gastvrij ontvangen bij de drie voedselbanken in Maastricht. Ze hebben speciale aandacht besteed aan het Uitdeelpand op de Groene Loper.

Hieronder een weergave van hun ervaringen bij dit pand:

Cor en Carolien leiden daar alles ontspannen en efficiënt. Iedereen wordt vriendelijk en respectvol behandeld, waardoor er een gelijkwaardige sfeer ontstaat. Dit maakte het voor ons als Energiebespaarder gemakkelijk om op een laagdrempelige manier in contact te komen met de mensen die voedsel komen ophalen. We helpen deze mensen graag om geld te besparen op hun energierekening.

We bieden als  “je energiebespaarder” bij mensen thuis voorlichting over gas, water en elektriciteitgebruik. We benadrukken het belang om verspilling tegen te gaan, vooral nu de prijzen in de winkels stijgen uiteraard is ieder huis anders.

Tijdens een huisbezoek kijken we hoe je het beste energie kunt besparen. En welke spullen daarbij helpen. Denk aan LED lampen, radiatorfolie, tochtstrips, maar ook aan vochtmetertjes, stekkerdozen en waterbesparende douchekoppen. We zijn ook heel handig. We helpen om een lamp of douchekop te vervangen of een tochtstrip netjes te plakken. Deze hulp en spullen zijn gratis en je zit nergens aan vast.

We zijn dan ook dankbaar voor de tijd die we mogen doorbrengen op deze locaties, waar we zichtbaar zijn voor deze soms kwetsbare doelgroep. Zelfs bewindvoerders ondersteunen onze acties, omdat het de cliënten niets kost maar wel geld oplevert, wat in ieders belang is. Het werk van de Energiebespaarder is inmiddels bekend bij veel mensen in Maastricht. We zijn verheugd als we de materialen op de juiste plek kunnen achterlaten en zo samen het onbewuste energieverbruik kunnen verminderen.

En zeker op de Groene Loper, te midden van de natuur bij de volkstuin, was het zowel in de kou als in het zonnetje prettig werken.

Complimenten aan deze organisatie!

Wil je dat een energiebespaarder bij jou thuis komt kijken hoe jij kunt besparen op je energierekening? Bel naar 06 17 76 43 92 of ga dan naar de website http://www.cnme.nl/energiebespaarder

Groetjes van Juliette, “Je Energiebespaarder.”